בשנים האחרונות, חל גידול משמעותי בכמות הטיסות היוצאות והנכנסות לנתב"ג – גידול זה, מוביל בין היתר לגידול בכמות השיבושים (עיכובים, ביטולים ואובר בוקינג) אשר משפיעים בצורה ישירה על הנוסעים לחו"ל.
חשוב לדעת שבכל מקרה שכזה, חברת התעופה היא האחראית הבלעדית על פיצוי הנוסעים. על פי חוק שירותי תעופה הישראלי, הפיצוי יכול לבוא לידי ביטוי בצורה כספית או בהטבות שונות (מזון ומשקאות, לינה וכדומה).
משרד עו"ד לירן גודיס עוסק בייצוג נפגעים בתביעות נזיקין מורכבות מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח והפנסיה. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב- 072-2570545 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהו גובה הפיצוי שמוענק על פי חוק שירותי תעופה?
חוק שירותי תעופה הישראלי מעניק פיצוי של עד 3,080 ₪ בהתאם לנסיבות המקרה. חוק שירותי תעופה נותן מענה לנוסעים בשלל מצבי קיצון אשר עלולים להרוס את החופשה בחו"ל או החזרה המתוכננת לארץ, ביניהם ניתן למצוא:
- פיצוי על עיכוב בטיסה – כל עיכוב בטיסה של מעל ל – 5 מזכה את הנוסעים בהטבות (מזון, משקאות ושירותי תקשורת) והשבת התמורה על כרטיס הטיסה.
- פיצוי על ביטול טיסה – כל ביטול טיסה או עיכוב בטיסה של מעל ל – 8 שעות מזכה את הנוסעים בפיצוי של 1,280 ₪ עד 3,080 ₪ בהתאם למרחק הטיסה.
- אובר בוקינג – כל רישום יתר (Over Booking) מצד חברת התעופה, מזכה את הנוסעים בפיצוי של 1,280 ₪ עד 3,080 ₪ בהתאם למרחק הטיסה.
במידה וסבלת מעיכוב או ביטול טיסה, ניתן להגיש תביעה אונליין באמצעות שירותים כמו Flight Refund, Flight Cash Back ואחרים אשר פועלים מול כל חברות התעופה בעולם על בסיס הצלחה בלבד.
חשוב לדעת כי במידה וחברת התעופה מסרבת להעניק את הפיצוי הקבוע בחוק שירותי תעופה הישראלי, ניתן לתבוע אותה בבית המשפט וליהנות מפיצוי של עד 10,270 ₪, ללא הוכחת נזק כלשהו.
לסיכום, חוק שירותי תעופה הישראלי מסדיר את החובות והזכויות של כל אחד מהצדדים בתחום התעופה (חברת התעופה והנוסעים). חוק שירותי תעופה הישראלי מעודד את הנוסעים לדרוש את הפיצוי שמגיע להם בכך שהוא מטיל את מלוא האחריות על חברות התעופה הישראליות והזרות כאחד.