על פי חוק כל שוטר, חייל סדיר, חייל קבע או איש ביטחון אשר נחבל, נפגע או חלה במהלך שירותי זכאי להגיש תביעה נגד משרד הביטחון אשר בסופה יוכל לקבל פיצוי כספי קבוע או חד פעמי. באופן כללי, התהליך דומה מאוד להגשת תביעה מול המוסד לביטוח לאומי כאשר ההבדל המשמעותי הוא בגובה הפיצוי שמתקבל מהמדינה (משרד הביטחון).
משרד עו"ד לירן גודיס עוסק בייצוג נפגעים ובני משפחותיהם מול משרד הביטחון, קרנות הפנסיה, חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי בפריסה ארצית. הניסיון הרב שצברנו בתחום הנזיקין מאפשר לנו לייצג את האינטרסים שלך בצורה מיטבית. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-2570545 ונשמח ללוות אותך עד לקבלת הפיצוי הכספי המקסימלי.
הגשת תביעה נגד משרד הביטחון
על פי חוק הנכים (תגמולים ושיקום), תשי"ט-1959 [נוסח משולב], ניתן להגיש תביעה נגד משרד הביטחון ב – 2 מקרים עיקריים:
- פציעה גופנית במהלך השירות.
- מחלה או החמרת מצב במהלך השירות.
לרוב, תביעות נגד משרד הביטחון מוגשות במקרים של נזקים אורתופדיים (כאבי גב, כאבי ברכיים, כאבי כתפיים וכדומה), נזקי פוסט טראומה כתוצאה מאופי השירות הביטחוני, נזקי רעש (צפצופים), מחלות נפש וכדומה.
בעת הגשת התביעה, קצין התגמולים ביחידה יבדוק את הקשר הסיבתי לשירות במשרד הביטחון ואם התביעה תאושר, קצין התגמולים יעביר את התיק לוועדה הרפואית אשר תקבע את אחוזי הנכות של הנפגע.
חשיבות הייצוג המשפטי בתביעות מול משרד הביטחון
הגשת תביעה מול משרד הביטחון היא הליך משפטי מורכב, סיזיפי ולא פשוט כאשר על פי חוק הנכים (תגמולים ושיקום), תשי"ט-1959 [נוסח משולב], גובה הפיצוי הכספי של הנפגע תלוי בצורה ישירה באחוזי הנכות שנקבעו לו.
לעיתים קרובות, מומלץ לקבל ייעוץ פרטי אצל עורך דין משרד הביטחון אשר יוכל לבדוק את הסיטואציה בעיניים משפטיות, להכין את התביעה בצורה מקצועית וללוות את הנפגע ומשפחתו בכל השלבים המשפטיים מול נציגי משרד הביטחון, הוועדות הרפואיות והגורמים הרלוונטיים.
לסיכום, חוק הנכים (תגמולים ושיקום), תשי"ט-1959 [נוסח משולב] מסדיר את זכויותיהם של נפגעים הקשורים למשרד הביטחון (חיילים, אנשי קבע, שוטרים וכדומה). עורך דין אשר מתמחה בתביעות נזיקין מול משרד הביטחון יוכל לייצג את האינטרסים של הנפגע ומשפחתו בצורה נאמנה מול קצין התגמולים והוועדות הרפואיות כך שהפיצוי שיתקבל יהיה הפיצוי המקסימלי כקבוע בחוק.