על פי סעיף 80 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה-1995 אשר מסדיר את פעילות המוסד לביטוח לאומי, ישנן לא מעט מקרים בהם עובדים אשר נפגעו במהלך העבודה, בעקבות העבודה או בדרך לעבודה ממנה זכאים לפיצוי כספי מהמוסד לביטוח לאומי.
במאמר זה אציג את עיקרי זכויות העובדים במקרים של תאונה אשר מוגדרת על פי חוק פגיעה בעבודה.
משרד עו"ד לירן גודיס עוסק בייצוג נפגעים ובני משפחותיהם בתאונות עבודה בפריסה ארצית. הניסיון הרב שצברנו מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח והפנסיה מאפשר לנו למצות את מלוא הזכויות של הנפגע ומשפחתו לשם השגת פיצוי כספי מקסימלי. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-2570545 ונשמח ללוות אותך מהשלבים הראשוניים של ההליך המשפטי ועד לקבלת הפיצוי שמגיע לך כחוק.
מהי פגיעה בעבודה?
מטבע הדברים, מקום העבודה של כל אחד מאיתנו הוא המקום האחרון בו אנו חושבים שנפגע פגיעה אקוטית או משמעותית אשר תשפיע על המשך חיינו.
על פי חוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה-1995 ישנן 3 תאונות אשר עשויות לזכות את הנפגע ובני משפחתו בפיצוי כספי מהמוסד לביטוח לאומי:
- תאונת עבודה – תאונת עבודה היא פגיעה אשר התרחשה תוך כדי ועקב העבודה, בדרך לעבודה וממנה.
- מחלת מקצוע – מחלת מקצוע היא פגיעה אשר התרחשה כתוצאה מחשיפה מתמשכת לחומרים מסוכנים או סביבת עבודה מסוכנת.
- מיקרוטראומה – מיקרוטראומה היא פגיעה אשר התרחשה כתוצאה מביצוע פעולות חוזרות ונשנות במהלך העבודה.
מהן זכויות העובד במקרה של פגיעה בעבודה?
לצערנו, תאונות עבודה הן עניין שבשגרה, אך חשוב לדעת כי על פי חוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה-1995 כל עובד שכיר או עצמאי אשר משלם דמי ביטוח לאומי מבוטח בביטוח נפגעי עבודה אשר מקנה לו דמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי על ימי ההיעדרות מהעבודה וההוצאות הרפואיות שנגרמו לו. בנוסף, במקרים בהם נקבעה לנפגע נכות כלשהי הוא זכאי לקבל קצבת נכות חודשית או מענק נכות בהתאם לדרגת הנכות שנקבעה לו.
טרם הגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח והפנסיה מומלץ להתייעץ עם עו"ד דיני עבודה או עו"ד נזיקין אשר יוכל למצות את הזכויות של הנפגע ובני משפחתו מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח, חברות הפנסיה ואף מול המעסיק במקרים בהם ישנו חשד לרשלנות תורמת אשר הובילה לפגיעה בעבודה.