לעיתים קרובות, הליך הפיטורין מהעבודה מהווה לא רק טלטלה מקצועית אלא גם טלטלה אישית, משפחתית וכלכלית. עם זאת, חשוב לדעת כי לזכות העובדים יש לא מעט הגנות אשר מאפשרות להם למצות את זכויותיהם מול המעסיקים ולהיערך לחיים ביום שאחרי.
במאמר זה אציג את זכויות העובד העיקריות שחשוב להכיר במקרים סיום יחסי עובד-מעביד.
משרד עו"ד לירן גודיס עוסק בייצוג נפגעים ובני משפחותיהם בתביעות מול הביטוח הלאומי, חברות הביטוח והפנסיה. הניסיון הרב שצברנו בתחום מאפשר לנו לנתח בצורה משפטית את סיכויי התביעה ולהעריך בצורה אובייקטיבית את גובה הפיצוי שמגיע לך. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-2570545 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהן זכויות העובד במקרה של פיטורין מהעבודה?
לרוב, פיטורים של עובד שכיר גורמים לא רק להפסקה של העבודה, אלא גם לפגיעה משמעותית בהכנסות התא המשפחתי ופגיעה משמעותית בחיסכון הפנסיוני והפיננסי של העובד.
באופן כללי, המחוקק בישראל העניק לעובדים לא מעט זכויות והגנות אשר מאפשרות לו להיערך ליום שאחרי, ביניהם ניתן למצוא:
- תהליך פיטורים הוגן – תהליך הפיטורים חייב להתבצע בהתאם לחוק כך שלעובד תהיה הזדמנות להתגונן ולהעלות את טענותיו מול המעסיק. התהליך חייב לכלול הודעה מוקדמת על הפיטורים, שימוע, זמן הודעה מראש וכדומה.
- פיצויי פיטורים – כל עובד בעל ותק של מעל לשנה, זכאי לפיצויי פיטורים ולכספים שהופרשו לקופת הגמל או הביטוח הפנסיוני שלו.
- זכויות פנסיוניות – כל עובד שפוטר זכאי לשמור על הרצף הביטוחי שלו בחברות הפנסיה והביטוח לתקופה של עד 5 חודשים. מומלץ לשמור על הרצף הביטוחי כך שחלילה בזמן משבר, העובד ומשפחתו יוכלו ליהנות מכיסוי ביטוחי במקרה של אובדן כושר עבודה, פטירה (ריסק) וכדומה.
- אבטלה – כל עובד שעבד תקופה מינימלית זכאי לקבל דמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי לתקופה מקסימלית אשר נקבעת בהתאם לגיל העובד ומספר בני המשפחה אשר תלויים בו (בן/בת זוג וילדים).
חשוב לציין כי אם העובד עומד בפני פיטורין מהעבודה ישנם לא מעט מצבים בהם הליך הפיטורין יכול להיות בלתי חוקי (למשל, במקרה שלא נערך לעובד שימוע לפני פיטורים), מצבים בהם אסור לפטר את העובד בכלל (למשל, במקרה של אישה בהריון) או מצבים בהם העובד שמתפטר מרצונו החופשי זכאי לקבל את כל הזכויות הסוציאליות אשר שמורות לעובד שפוטר. כתוצאה מכך, מומלץ לקבל ייעוץ פרטני אצל עו"ד דיני עבודה אשר יוכל לבחון את הסיטואציה בעיניים משפטיות ולמצות כל כלל הזכויות של העובד מול המעסיק.
לסיכום, סיום תקופה של יחסי עבודה קצרים או ממושכים יכולים להוביל לטראומה כלכלית, אישית ומקצועית אך על ידי מיצוי הזכויות מול מקום העבודה הקודם או המעסיק, בהחלט ניתן לצאת לדרך חדשה.